Tot i que estem en contacte directe amb la nostra contrapart, seguim les informacions oficials que ens arriben d’Etiòpia.

Fem un resum doncs, de les noticies aparegudes el 30 d’abril.

 

  • Les autoritats sanitàries etíops han confirmat, de manera oficial, l’existència de 131 casos positius per COVID-19 i 3 morts. Els serveis sanitaris estan fent seguiment de les persones que hagin pogut estar en contacte amb els anteriors. Tot i que aquestes dades no són encara comparables amb altres països del món, la precarietat del sistema de salut etíop i la fragmentària i escassa informació que distribueixen les autoritats locals fan que hi hagi molt interrogants i que no sigui possible conèixer la situació real de la pandèmia al país, ni realitzar pronòstics sobre la seva evolució en els propers dies. 
    • Pel que fa a les mesures que s’estan prenent, tots els viatgers que entren a Etiòpia són sotmesos a un control de temperatura i han d’omplir un formulari sobre el seu estat de salut i proporcionar dades de contacte perquè els serveis sanitaris etíops realitzin, si escau , un seguiment durant els 14 dies següents a la seva entrada al país. En funció d’aquestes comprovacions i els seus resultats, les autoritats poden decidir noves mesures pel que fa als viatgers: quarantena a domicili o trasllat a centre d’aïllament. Segons tenim constància, aquest protocol s’està posant en marxa de manera estricta.
    • S’han cancel·lat vols de Ethiopian Airlines a 80 països. Es podrà consultar la llista actualitzada de vols i connexions suspesos en la secció «Immigration and Travel Restrictions» al següent enllaç del web de Ethiopian Airlines: https://www.ethiopianairlines.com/aa/travel-updates/covid-19. Madrid figura en aquesta llista fins, al menys, el 30 de juny.  
  • Es fa una crida a ciutadans i empreses per a col·laborar en aquesta situació d’emergència: personal sanitari preparat per si calgués donar suport, mobilització de material mèdic i hospitalari, etc.

Proyecto Visión amb l’afany de col.laborar de manera efectiva en les necessitats sanitàries de Mekelle i de tota la regió del Tigrée ens hem posat d’acord amb la direcció de la Clínica per tal que la St. Louise Eye Clinic s’incorpori a la xarxa d’hospitals de suport el temps que sigui necessari. En aquests moments la Clínica i l’espai d’acollida ja estan adaptats per a cobrir qualsevol emergència. 

Farem el que puguem per ajudar-los.