Història

 

 • La guerra de quasi 30 anys, la brutalitat de tot ordre en la direcció política del país, a finals dels anys 80 va portar a tot el pais i a Mekelle cap a una pobresa sense límits. Les Religioses Filles de la Caritat estaven instal·lades allí. Una d'elles, Sister Margaret Coney, una dona irlandesa entregada i amb gran fortalesa, inicià un dispensari de mínims en el que s'operava y cuidava sense descans a milers de pacients afectats de ceguesa pel TRACOMA (malaltia pròpia de la misèria).
 • A principis dels anys 90 va arribar a Mekelle la Dra. Carretero d' Almeria i més tard el Dr. Luis Cuadrado de Salamanca que, en diferents etapes, ajudaren a Sister Margaret i s'aventuraren amb pocs mitjants a operar cataractes. A l'any següent el Dr. Cuadrado, va tornar acompanyat del Dr. Román Blanco (Barcelona) i al següent ,els dos amb el Dr. Julio de la Cámara (Barcelona). Tots tres, a Mekelle, van pensar amb la possibilitat de fer quelcom més i al retornar a Barcelona van fundar l' Asociación PROYECTO VISIÓN.
 • Parlem ja del 1995.
  Els va moure de manera unànim la consciència de què tots els homes som iguals i per tant igualment dignes de rebre l'atenció sanitària necessària.
  El suport de Sister Margaret i de tota la comunitat va ésser enorme.
  La societat tigrinya (regió on estem ubicats), com poques en el món estava afectada per una alarmant ceguesa i segueix, patint aquesta deficiència. Tant sols hi havia un oftalmòleg per a tota la regió del Tigré (4 milions d' habitants) que treballava en la St. Louise Eye Clinic amb Sister Margaret
  PV des de 1995 ha anat creixent sense parar.
  Fins ara més de 50 oftlamòlegs de tota Espanya han col·laborat i col.laboren amb nosaltres.
 • Actualment s'operen a uns 1000 pacients cada any i es realitzen més de 2500 visites ambulatòries.
 • En aquets moments la Clínica està dotada de tot el necessari per realitzar una assistència adequada i moderna comparable a centres d'Europa. La directora de la Clínica és Sister Lettegabriel monja etiop.
 • Berhano y Neguisti (dos infermers OMA) viatgen a les zones rurals i muntanyoses del Tigray per visitar, seleccionar i portar els pacients a la Clínica St. Louise
 • Tota aquesta activitat es fa amb el suport de la Comunitat de les Filles de la Caritat, però també amb el reconeixement de el Health Bureau del Tigray, que els seus ministres ens han ofert tota la ajuda que hem hagut de menester i amb ells hem instaurat la titulació d'Ophthalmic Medical Assistance ( OMA) i la de Cataracts Surgery, que esta millorant la atenció sanitària en tota la zona del Tigray.