Actualitat

2011

ÚLTIMES NOTÍCIES 30-12-2014

Sainte Louise Eye Clinic

Ja som de nou incorporats a la feina i deixant-ho tot a punt per el nou equip de Sevilla que te previst marxar a Mekele el 15 de gener.

L'equip estarà format per las Dras Beatriz Ponte Zuñiga, Mª Teresa Pastor Ramos i MªTeresa Diaz Alonso, així com l' Infermera Carmen Martinez.

Aquests equip serà el primer d' una sèrie de vuit previstos para el any 2014 per poder donar dar continuïtat al nostre projecte de St Louise

DIPUTACIÒ DE CÒRDOVA

St Louise eye clinic

 

Amb la col·laboració de la Diputació de Córdoba, Proyecto Visión ha dut a terme el Projecte de REALIZACIÓ DE 350 INTERVENCIONS DE CATARACTAS PER L'OMA. (cirurja etíop) A LA CLÍNICA SAINTE LOUISE DE MEKELLE (ETIOPIA).
El projecte s' emmarca dins de les convocatòries de Cooperació Internacional 2013 de l' Excelentíssima Diputaciò de Còrdova (SPAIN).

DIPUTACIÒ DE CÒRDOVA

Proyecto ADIGRAT

 

Amb la col·laboració de la Diputació de Córdoba, Proyecto Visión ha dut a terme el Proyecte de SALUD OCULAR AL TIGRAY (ETIOPIA). S' ha equipat un quiròfan oftalmològic a l'Hospital de Adigrat.
El projecte se emmarca dintre de las convocatòries de Cooperació Internacional 2013 de l' Excelentíssima Diputació de Còrdova (SPAIN)

1ª reunio de junta de Proyecto Vision de l'any 2014

A la seu de Proyecto Visión de Barcelona c/ Camp 18, el día 14 de gener va tenir lloc la primera junta d'aquest any.

Noves incorporacions el 2014

Aquest mes de gener s’han incorporat dos voluntaris nous, el Dr. Miquel Castilla Martí que formarà part de l'equip que es desplaçarà a Mekelle el proper dia 15 de febrer i que romandrà a la Ste Louise durant un mes. El Sr. Jesús Gomez s'incorporarà a l'equip de gestió per ocupar-se d'actualitzar el programa de gestió de socis i altres temes informàtics.
A la delegació de Sevilla s'ha reincorporat la nostra companya Sidgrid Barrera que havia estat fora durant un temps.
Sigueu Benvinguts!

St. Louise Eye Clínic febrer/març

St. Louise Eye Clínic febrer/marÇ
Ja han tornat els companys que formaven e segon equip de metges desplaçats d'aquest any 2014, el Dr. Jordi Loscos i el Dr. Vito Mariela. El Dr. Miquel Castilla ha fet una estada més llarga i torna aquesta setmana.
També han tornat el President, Josep Riulas i el Tresorer Josep LLuis Compte que van estar treballant a la St. Louise Eye Clínic i al Regional Health Bureau fent els seguiment dels nostres projectes.
Gràcies a tots per la feina feta.

Propera Assemblea Anual

Dia 25 d'Abril de 2014 a les 19:30 al Col·legi Sagrat Cor C/ Diputació 326 de Barcelona

Abril, a St Louise Eye Clinic

Aquest mes d'abril tenim a la Clínica el grup format per el Dr. Julio de la Camara, la Dra. Mª Jesús Aparició, la Dra. Eva Garcia i la infermera Pilar Delàs.
Desenvoluperan la seva activitat fins el dia de dijous Sant que tornaran a casa. A més de les tasques mèdiques l'equip del Dr. Càmara ha fet tasques de coordinació amb les Sisters i amb
el Govern del Tigray (RGB) per fer possible la viabilitat dels nostres projectes que necessiten d'una atenció y seguiment constants.

Gràcies a tots per l'esforç que tot aixó suposa..

3ª reunio de junta de Proyecto Vision de l'any 2014

A la seu de Proyecto Visión de Barcelona c/ Camp 18, el día 22de Maig va tenir lloc la tercera junta d'aquest any.

Juny, a St Louise Eye Clinic
Després d'unes setmanes de descans , tornem a l'activitat de la St. Louise Eye Clínic amb el cinquè equip d'aquest any. L'equip estara format per el Dr. Joan Ronchera i el Dr. Forcadell. Treballaran a la St. Louise del dia 9 al 22 de juny

MES DE JULIOL A LA ST. LOUISE EYE CLINIC.

 

Des de dilluns 28 de juliol fins el dia 7 d'agost la Dra. Amparo Berral de Còrdova i el Dr. Ignacio Vinuesa d'Algesires han estat treballant durament a la Clínica.

 

 

Encara no tenim les estadístiques definitives però el número de pacients atesos sembla que ha estat superior al previst.
Malauradament, per problemes de logística duanera el microscopi nou no s'ha pogut instal·lar durant l'estada d'aquest equip a Mekelle. S'haurà d'esperar fins el proper desplaçament.

BETESEB

Asociación de familias de niños adoptados en Etiopía

Un cop més aquesta associació facilita recursos económics per poder assegurar una part del transport i l´ alimentació dels pacients que arriben a la Clínica sense mitjans

Moltes GRÂCIES.

 
Equips de Treball Planning per al 2014

L'ÚLTIM EQUIP DE 2014.

Ahir varen arrivar de Mekelle el equip format per la Dra. Ana Rodrigo, i el Dr. Jorge Lorenzo. i com l'any passat ambé els acompanyava la petita Natalia Rodrigo, de quatre que ha repetit de nou anys, Felicitats! . Treballaren a Sainte Louse del 15 al 29 de novembre.

Aquest es doncs l'últim equip de l'any any

45CONGRÈS SOCIETAT CATALANA D'OFTALMOLOGIA 27-28-29 Novembre 2014

Presència de Proyecto Visión al 45 Congrés de la Societat Catalana d'oftalmologia.
Volem agrair a la Societat Catalana d'Oftalmologia la gentilesa que ha tingut amb nosaltres  en cedir-nos un espai a l'exposició per tal de  poder compartir amb  els professionals de  l'oftalmòloga el nostre treball a Etiòpia.

Ens varem  sentir acollits i estimats. Vam rebre  donacions de material per el  nostre projecte i tambe varem establir nous contactes..

Sainte Louise Eye Clinic Octubre

 

L'equip de la Dra Josefa Vinuesa Silva i els Drs.Julian Garcia Sanchez i Enrique Santos Bueso ja ha arribat a Mekelle
Han instal·lat el nou microscopi i ja han començat a treballar.
Esperem, que com sempre, amb la feina que fan i la il.lusió que hi posen la seva estada sigui molt profitosa.

 

4ª reunió de junta de Proyecto Vision de l' any 2014
A la seu de Proyecto Vision del c/ Camp ,18 el dia 9 de octubre es va celebrar la quarta reunió de Junta d'aquest any.

Sainte Louise Eye Clinic Febrero

L'equip de Sevilla format per les Dres. Beatriz Ponte, M. Teresa Pastor , M.Teresa Diaz i l'infermera Carmen Martínez ja han tornat després de dues setmanes de feina intensa.
Han tornat molt contentes i satisfetes de la feina feta.
Han fet 170 cirurgies de cataractes i han intervingut 6 pacients més d'altres patologies.
Ens han fet constar que en aquests moments a la Ste. Louise, tant l'equip d'infermers com l'equip de gestió traballa amb molta professionalitat i eficacia.
Gracies a tots ells pel treball realitzat.
El proper dia 15 de febrer, es desplaça un altre equip, el segon d'aquest any, format pels Drs. Jordi Loscos, Vito Mariella, Josetxu Garcia Die i Miquel Castilla. Els acompanyaran el nostre president Josep Riulas i el tresorer Josep LLuis Compte per realitzar feines de gestió i administratives.

Primera tramesa de material i medicaments pel 2014
La setmana passada es va aconseguir fer el primer enviament de material i medicaments via courrier per a la Clínica.
Ha estat una feina complicada pels molts problemes sorgits al fer els tràmits administratius d' exportació.
S'ha estat treballant en aquest tema des de'l mes de desembre. Es pretén que els metges puguin viatjar sense sobrepès ni problemes duaners.
Esperem que tot arribi a bon termini segons el que està previst i així podrem preparar un altre enviament per garantir el proveïment de la St. Louise per tot el 2014.

Març, un mes ple d' activitat

El mes de març ha estat un mes de gran activitat per a tots els col.laboradors de P.V. .A l'activitat del dia s'ens ha afegit tota una feina extra com: Els tràmits per fer l'enviament de material, la preparació dels certificats d'hisenda dels donatius que heu realitzat, la confecció d´un diptic amb les ativitats de l' any que hem fet arribar a tots els socis, l' organizació de la propera Assemblea anual de PV i la logística pròpia que generen tots aquests enviaments.

També estem organitzant el viatge del tercer equip de metges que te previst marxar cap a Mekelle a final d'aquest mes.

Gràcies a tots per la vostra energía.

2ª reunio de junta de Proyecto Vision de l'any 2014

A la seu de Proyecto Visión de Barcelona c/ Camp 18, el día 9 de Març va tenir lloc la segona junta d'aquest any.

TAULES RODONES EL DIA DE L'ASSEMBLEA.


El dia de l'Assemblea anual de Proyecto Visión 2014 a la tarda, es van organitzar dues taules rodones amb els professional de l'Associació. Van participar 15 metges que varen intercanviar experiències, necessitats i informes sobre la feina feta a la St. Louise.
La temàtica es va centrar en dos aspectes bàsics, la patologia del Glaucoma, la utilització de l'anestèsia i les necessitats d'infraestructures.
L'èxit va superar les expectatives. Era la primera vegada que es reunien els professionals implicats en el projecte per discutir sobre la feina feta i les necessitats més urgents.
Es va arribar a la conclusió que era necessari repetir aquest tipus de trobada per tal d'unificar criteris i millorar l'activitat que es realitza.
A tots els participants us donem les gràcies.

UN NOU MICROSCOPI OFTALMOLÒGIC PER A LA ST. LOUISE EYE CLINIC

A la St. Louise Eye Clinic ja tenim un nou microscopi oftalmològic.
Hem de donar les gràcies al Dr. Ignacio Vinuesa de l'Hospital Punta Europa d' Algesires (Cadis) que ens ha donat aquest microscopi. Això millorarà l'operativa de la Clínica.
Tindrem un quiròfan amb un microscopi i un altre amb dos. Es podran fer tres operacions simultàniament i els nostres equips de metges podran augmentar el numero de cirurgies que fan durant els seus desplaçaments a Mekelle.

ACTES

Delegació de Còrdova:

El mes de març es va celebrar a Còrdova la Festa anual de la Solidaritat per a captar fons. Va tenir un gran èxit de participació i va permetre donar a conèixer les activitats de PV.a Mekelle.

MERCADILLO A SEVILLA

Es prepara un altre MERCADILLO SOLIDARIO SEVILLA.

Els dies 25 i 26 d' Octubre al carrer Lima nº22 Barrio de Heliopolis Sevilla
Tots hi som convidats.
Demanen l'aportació d'objectes curiosos i bonics per fer un mercat de segona mà.
Es poden portar els objectes directament o els passen a recollir.
Com sempre, ofereixen tapes i beguda i passar una bona estona tots plegats.
Organitzat per Proyecto Vision Sur i a benefici de Proyecto Visión.


Gràcies al nostre equip de P.V.Sur sempre tant actiu i emprenedor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVITATS CULTURALS

Sevilla: Un altre concert
El 09/06/2014

El dia 9 de juny a les 20.30h. al teatre Lope de Vega de Sevilla es farà un "Recital Lírico" a benefici de Proyecto Visión. A càrrec de la soprà Auxiliadora Toledano que ens oferirà obres de Donizetti, Strauss, Rossini, Vives... Auliadora, nascuda a Còrdova, va debutar al Palau de la Música Catalana el 2008 amb Donya Francisquita
Les entrades es poden comprar a

http://teatrolopedevega.org/lope-vega/proyecto-vision-recital-lirico/