Actualitat

NOTÍCIES 2013

BONES FESTES

L'ÚLTIM EQUIP DE 2013.

Ahir varen sortir cap a Mekelle el vuitè equip format per la Dra. Ana Rodrigo, i el Dr. Jorge Lorenzo. També els acompanyava la petita Natalia Rodrigo, de tres anys, la nostra voluntària més jove. Felicitats! Així assegurem el futur de P.V. Treballaran a la Sainte Louse fins els15 de desembre.

Aquest es doncs l'últim equip d'un any molt actiu ple de feina i també d'èxits amb d'implantació del quiròfan a l'hospital d'Adigrat

Una vegada més pensem que res d'això seria possible sense la col·laboració de cada un de nosaltres.

PENÚLTIM EQUIP DE 2013.

Ja s'ha desplaçat a Mekelle l'equip format per la Dra. Rusiñol, la Dra. Elena Rusiñol, la Dra. teixidor i l'infermera Anna Verges. Es el penúltim equip previst per aquest any 2013 i tenen una bona quantitat de pacients pendents de la seva arribada.

La primera quinzena de desembre també tindrem un equip dedicat exclusivament a la Clínica St. Louise format per la Dra. Anna Rodrigo i el Dr. Jorge Lorenzo.

Estem, doncs, en plena activitat i amb la perspectiva de començar a coordinar el calendari de l'any 2014.

Esperem que tots els professionals aviat ens indiquin els dies que poden reservar pel treball de Proyecto Visión.

Un nou projecte a Etiòpia

El nou projecte per facilitar a l'Hospital d'Adigrat de un quiròfan nou preparat per fer cirurgia oftalmològica ja es una realitat.

El dia 30 del passat mes de maig varem enviar per via aèria cap a Etiòpia el material oftalmològic que Proyecto Visión facilita al Health Bureau del Tigray per a l'Hospital d'Adigrat. Aquesta primera fase es completarà amb el desplaçament del Dr. Calos Moser Coordinador del projecte i del tècnic en equips mèdics Manel Ciurana, que fara la instal.lació i la posta a punt de tot el material.
La segona part del projecte te com objectiu completar la formació del Cataract Surgeon destinat a l'hospital. Aquest serà un treball a realitzar pels nostres metges quan es desplacin a Mekelle, així s'aconseguirà una bona coordinació i uns millors resultats en les intervencions. Proyecto Visión també facilitarà el material necessari per a les intervencions.
Son uns moments difícils però ens agradaria que aquest projecte comences a funcionar amb regularitat a finals del 2013 ja que considerem que es del tot necessària i urgent una ajuda oftalmològica en tota aquesta zona.

Nou equip a St. Louise Maig 2013

Ha sortit amb destinació Mekelle el segon grup de metges d'enguany, que esta format per els doctors Jordi Loscos Arenas, Josetxu Garcia Die, Vito Mariella y Tomàs Marti Huguet que amb diferents calendaris estaran treballant fins a primers del mes de Juny. Desitgem que tinguin una feliç estada i que puguin dur a terme totes les tasques que tenen encomanades, tant clíniques com de gestió.

Nou equip a St. Louise. Febrer 2013


El dia 9 de febrer el Dr. Julio de la Camara, la Dra. Amparo Berral, la infermera Sra. Pilar Delàs Malet i el tècnic Manel Ciurana Belchi varen iniciar el primer viatge de l'any 2003 a Mekelle.?Van arribar a la St. Louise Eye Clinic el diumenge dia 10 i estaran allí segons les seves possibilitats, fins el dia 4 de Març. ?S'han programat una serie de contactes amb el nou director de l' Escola d' OMA's i amb el Healt Bureau del Tigray per continuar la nostra col·laboració i iniciar un nou projecte a Matchew

Nova incorporacio d'un tècnic en material mèdic. Manel Ciurana Belchi

Aquest darrer mes s'ha incorporat al nostre grup de treball en Manel Ciurana tècnic en material mèdic oftalmològic. Era una necessitat poder tenir amb nosaltres un especialista que es desplaces a St. Louis Eye Clínic per poder resoldre els problemes de manteniment a Mekelle. GRÀCIES MANEL.
Aquest 9 de febrer farà el seu "bateig" i marxarà amb el grup del Dr. Julio de la Camara, durant una setmana es dedicarà al manteniment de tots els aparells de la clínica

UN DIA A SANT LOUISE EYE CLINIC
Equips de Treball Planning per al 2013

PLENA ACTIVITAT


Hoy ha salido en dirección a Mekelle el primero de los cuatro equipos que estaban previstos hasta finales de 2013. Es el grupo del Dr. Ignacio Vinuesa que desgraciadamente ha tenido que ir sin todos sus componentes, el Dr. Julián García Sanchez, la Dra Mª José Vinuesa y el Dr Enrique Sanchez Bueso no han viajado por problemas de salud y la enfermera Mª Jesús Andrés por asuntos familiares. A última hora ha podido acompañar al Dr. Vinuesa un nuevo compañero el Dr. Dr. Luis Villalba

A finales de este mismo mes de octubre se desplazará otro equipo compuesto por los doctores Carlos Moser, Antoni Salvador y la Dra la Dra.Monica Lecumberri .Este grupo tienen previsto poner en funcionamiento un nuevo centro oftalmológico en Adigrat. Les acompañará el técnico Manel Ciurana. Entre sus objetivos está la formación del Cirujano de Cataratas que allí trabaja.
Estamos, pues, en plena actividad y en espera de un trimestre lleno de retos que entre todos intentaremos conseguir

ADIGRAT UNA REALITAT.

Avui han tornat a Barcelona l'equip format per el Dr.Carlos Moser,Dr.Toni Salvador i la Dra. Monica Lecunverri. El Tècnic Manel Ciurana ha instal.lat el quirófano a l'Hospital d' Adigrat

 

Gracies a aquest equip i especialment el Dr Carlos Moser i el tècnic Manel Ciurana Proyecto Vision ha facilitat l'assistència oftalmológica a una de les zones més pobres del Tigray.

 

 

A més de cumplir amb els objectius

previstos en número d' intervencions a la St Louise, el Dr Toni Salvador ha realitzat les primeres quinze cirurgíes de cataractes.al nou quirofan de l' Hospital d' Adigrat

FELICITATS

44 CONGRÈS SOCIETAT CATALANA D'OFTALMOLOGIA

Presència de Proyecto Visión al 44 Congrés de la Societat Catalana d'oftalmologia.
Volem agrair a la Societat Catalana d'Oftalmologia la gentilesa que ha tingut amb nosaltres  en cedir-nos un espai a l'exposició per tal de  poder compartir amb  els professionals de  l'oftalmòloga el nostre treball a Etiòpia.

Ens varem  sentir acollits i estimats. Vam rebre  donacions de material per el  nostre projecte i tambe varem establir nous contactes..

Assemblea anual 2013

Ja estem preparant l'assemblea anual que tindrà llloc el proper dia 19 d'Abril a les 19:30 al Col·legi Sagrat Cor Diputacio de Barcelona

més....

Participacio de Proyecto Vision en el XVI Curs d' Oftalmologia Tropical en Països de desenvolupament. més....

PROYECTO VISIÓN DE NOU A LOGRONYO

VISION MUNDI ja fa vuit anys que organitza cada dos anys unes Jornades Internacionals. Aquest any s’han dut a terme els dies 25, 26,27 d’octubre a Logroño como es fa de forma habitual.
En aquestes jornades es convoca a les associacions dedicades a la cura de la visió en els paisos en vies de desenvolupament. Aquest any coincidint amb les jornades es va fer la reunió de la junta directiva de la SOCIEDAD ESPAÑOLA CONTRA LA CEGUERA EN PAÍSES EN DESARROLLO (adherides a aquesta entitat actualment hi ha dotze organitzacions de tot l’estat espanyol)

Aquest cop van participar a la trobada de Logronyo oftalmòlegs de Proyecto Visión de Burgos, Valencia, i Barcelona ¡deu oftalmòlegs i dos d’ ells presentaren temes d’un gran interès per la seva experiència al Tigré (la nostra àrea d'actuació a ETIÒPIA).

Al quart congrés internacional celebrat a Logroño varen assistir oftalmòlegs d’ África, Centre América i Sud América i va servir per posar de relleu las necessitats més urgents en aquests països i per conèixer la forma més efectiva de cooperar.

Proyecto Visión ha constatat que la seva forma de treballar i col•laborar amb ETIÒPIA coincideix plenament amb les directrius essencials definides en les jornades. Això ens dona seguretat en la nostra feina.

ACTES

ACTIVITAT A CORDOVA:

Hem organitzat el dissabte 6 d'abril un RECITAL LIRICO a el Gran Teatro de Cordoba en el que per primera vegada a la  nostra ciutat, actuarà la soprano cordovesa AUXILIADORA TOLEDANO, recentment guardonada amb el premi "Príncipe de Girona de las Artes y las Letras" acompanyada por el baríton CESAR SAN MARTIN i el pianista RICARDO ESTRADA que han volgut sumar-se al nostre projecte de forma altruista.

Les entrades estan a la venda tant al Gran Teatro  com per  internet amb una escala de preus de 8 a 21 euros. Pots informar-te'n en la web del Teatro
.
Fila Cero  donacions: 0065-0134-16-0001092450

més....

ACTIVITATS CULTURALS

Mercadillo a Sevilla.

Lloc: C/ Lima nº 22
data: dissabte 11 i diumenge 12 de Maig
.
Necessitem la teva ajuda en 2 sentits:
1) Fes-nos arribar els objectes  que no vols , però que potser l’hi poden encantar a un altre persona.
2) Vine al mercadillo a comprar i passat-ho be amb la  nostra festeta paral·lela.

Així  doncs, os esperem amb les vostres coses, aquelles tan boniques que ja no vols i que poden ajudar als etíops pobres que tant ho necessitant .
Moltes Gràcies