Llibres

Llibreria LAIE
Pau Clarís, 85. 08010 Barcelona.
Libreria LAIE CCCB
Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona. 08001 Barcelona.
Llibreria ROQUER
Passeig de Gràcia, 122. 08008 Barcelona.

Llibreria LA CENTRAL

Carrer Elisabets Barcelona.

 

LOS OJOS QUE NO VEN, Ivo Rovira i Ana Ponce

Un magnífic relat fotogràfic de la realitat d'un malalt a St. Louise Eye Clinic.

Podeu demanar els exemplars que necesiteu per tef. o e-mail a:

Proyecto Visión o comprar-los a les llibreries.

Llibreria ALTAÏR
Gran Via, 616. 08007 Barcelona. www.altair.es
Llibreria JAIMES
Passeig de Gràcia, 64. 08007 Barcelona.
Llibreria LORING Art
Gravina,8. 08001 Barcelona. www.loring-art.com

Librería KOWASA
C/Mallorca 235, 08008, Barcelona www.kowasa.com

Descarregar en PDF

 

     

Descarregar en PDF

 

UNA MIRADA ETÍOPE, Tomás Martí Huguet, Editorial Flor del Viento.

L' autor narra un viatge al Tigray, zona semi desèrtica del nord d'Etiòpia. De la mà de l'autor, un metge espanyol que viatja en una expedició organitzada per PROYECTO VISIÓN, recorrerem aquest país, descobrirem la seva concepció de la història, la seva cultura i el seu aïllament de la resta del món . Experimentarem amb l'autor el shock cultural, i la constatació de què a poca distància d'Europa existeixen gents que lluiten per la seva supervivència. La lluita contra la fam, la malaltia i la mort constitueixen una realitat diària.

ETIOPÍA: UN ROSTRO CON TRES MIRADAS, Fco. Javier Gozálbezm, Dulce M. Cebrián. Editorial Marfil

Dues han estat les intencions dels autors: exposar la rica i variada cultura etíop com a patrimoni de tots i mostrar la seva atractiva bellesa, natural i humana. Els autors ens submergeixen en el complicat i a l'hora fascinant món etíop. Gran pel seu majestuós i indòmit rostre. Gran per les seves mirades on es troba tota la força de les seves cultures. Etiòpia és origen del Nil. Etiòpia és una mina de fòssils homínids, amb justícia s'ha dit que era l'origen i bressol de la humanitat. La història escrita es remunta a més de 3000 anys amb nombrosos monuments històrics. Les diverses religions i cultures han deixat el seu segell en gran quantitat de temples i festivitats.


AFRICAN ARK

People and Ancient Cultures of Ethiopia and the Horn of Africa
Extraordinari reportatge fotogràfic. Un recorregut pel corn d'Àfrica documentant fotogràficament els costums, els paisatges i el folklore de las diferents tribus. Una autèntica joia acompanyada d'excel·lents textos en anglès.

SENTIR ETIOPÍA.

Ayuda en Acción presenta el llibre Sentir Etiopía, un llibre sobre la cultura, la riquesa, las tradicions i la història d'aquest meravellós país africà, bressol de la humanitat i destí de peregrinacions. En Sentir Etiopía han col·laborat: Federico Mayor Zaragoza, Juan Luis Arsuaga, Tomás Martí, Getachew Fisiha, Fernado Moleres, José Luis Cortés, Patricia Cabello, Rafael Descallar, Dulce María Cebrian, Ryszard Kapuscinski, Joseph Giralt, Sebastiao Salgado, Javier Gozálbez, Javier Labarga i l'estudi de Javier Mariscal. RBA, Barcelona 2004.

ETIOPÍA, hombres, lugares y mitos.

 

Juan González Núñez. Editorial Mundo Negro. Madrid 1990. Un magnífic testimoni personal de la cultura, història i llegendes etíops, escrit per un missioner espanyol amb un profund coneixement del país. Juan González va patir els horrors del període de fam de 1984-1985 i va transcriure la seva experiència en un petit llibre titulat " Etiopía: treinta y ocho días en el corazón del hambre", de la mateixa editorial. Un impressionant testimoni d'aquesta horrible tragèdia

Etiopía photographed. Richard Pankhurst, Denis Gérard. Kegan Paul Iternational.

Fotografies històriques del país i les seves gents preses entre 1867 i 1935. Una curiosa col·lecció d'imatges que ens ajuden a imaginar el país en el segle passat

EL EMPERADOR (ETIOPÍA) ,R. Kapuscinski
Editorial Anagra
ma.
Un llibre fascinant en torn a un personatge d'excepció: l'emperador Haile Selassie d'Etiòpia, el Rei de Reis, el Lleó de Judà, l'Elegit de Deu, el molt Altíssim Senyor, la seva Més Sublim Majestat, descendent directe de Salomó, que va governar seu país com monarca absolut durant quasi cinquanta anys, fins que el 1974 va ser enderrocat per un Consell Revolucionari. Ryszard Kapucinski va viatjar a Etiòpia, es sumí en un país turmentat per una confusa guerra civil, i cautelosament, superant desconfiances i temors, va aconseguir entrevistar els antics dignataris de la cort imperial, i també els servidors personals de l'Emperador, dedicats llavors a les més curioses i insòlites ocupacions. Els relats orals que formen aquest llibre són ara corprenedors, ara tragicòmics, de vegades Increibles i sempre extraordinàriament apassionants, composant el trencaclosques d'una Etiòpia més pròxima a un terrorífic malson que el somni de Les Mil i una Nits, en el que Selassie creia viure.

ÉBANO

L'obra Ébano, del mateix autor, que molts consideren el millor reporter del segle, és una mirada lúcida que endinsa el lector en la complexa realitat d'Àfrica, amb les guerres, misèria i injustícia que travessen la seva història i llastren el seu present. Conté també una magnífica descripció de la localitat de Lalibela a Etiòpia.

 

HIJOS DEL ANCHO MUNDO

“Hijos del ancho mundo” és una novel·la densa, intel·ligent i molt entretinguda. La història, que pot resultar enrevessada, relata la vida de dos nens bessons, que naixeren siamesos, en l’hospital Missing , a Etiòpía. Marion i Siva foren fruit de l’ estranya relació entre un jove cirurgià anglès de l’ hospital, Thomas Stone i la germana Mary Joseph Praise, la seva ajudant. El dia del naixement, ella mor en el part i el cirurgià desapareix. Els orfes seran criats per Hema i Gosh, dos metges hindús que també treballen en l’ hospital.
La història de la novel·la discorre entre el món de la medicina i l’ ètica, a través de la història. El narrador aconsegueix enllaçar entre sí uns destins increïbles: des de les vides dels personatges, fins a la història d’ Etiòpia de la segona meitat del segle XX. Els diàlegs, vocabulari i el llenguatge estan relacionats amb el món de la medicina. L’ escriptor ha utilitzat els seus coneixements mèdics per a fer descripcions tant d’operacions efectuades en l’hospital com de diferents malalties sofertes pels pacients. Les descripcions resulten abundants .